‹ VÁLTÁS NORMÁL NÉZETRE
Auroscience

Professzionális laborberendezések, mikroszkópok forgalmazása

 

Telephelyfejlesztés az Auro-Science Kft-nél

Pályázati azonosító jel: DAOP-1.1.1/E-12-2013-0109

Megosztás:

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Korábbi kutatásaink eredményeként (GOP-1.1.1-09/1-2009-0074 számú „NaNoVas” projekt) sikeresen megvalósítottunk egy, azóta szabadalmaztatott eljárást a felszín alatti klórozott szénhidrogén szennyeződések kármentesítésére, amely magában foglalja a kármentesítésre felhasznált nanovas szuszpenziót és magát az eljárást is.

Az elmúlt évben országszerte több sikeres kármentesítést végeztünk együttműködésben a Golder Associates (Magyarország) Zrt-vel, aki komplex környezetvédelmi felméréssel és kármentesítéssel foglalkozik. Kiderült, hogy a nanotechnológiai fejlesztési tevékenységünk legeredményesebb ága a nanovas, nem csak kutatási, hanem üzleti szempontból is. A saját forrásból finanszírozott nanovas kutatásunk olyan fázisba érkezett, hogy megfelelő színvonalú labor és üzemtisztaság szükséges, amely a korábbi telephelyünkön nem elérhető. A korábban általunk szintén kifejlesztett nanoezüst, titanát nanoszál és nanocső további fejlesztése és gyártása is terveink között szerepel. A megnövekedett piaci igények kielégítése érdekében Kisteleken létrehoztunk egy üzemcsarnokot, ahol a kutatás-fejlesztési és gyártási tevékenységüket szeretnék továbbfejleszteni. Az új üzemcsarnok átadása 2014.12.30-án történt meg. Ezenkívül egy, a korábbinál modernebb és hatékonyabb nanovas gyártórendszer megvásárlására is sor került.

A pályázatunk eredményeképpen felépült üzemcsarnokunk már alkalmas arra, hogy további kutatásokat eszközöljünk olyan körülmények között, melyek célszerűen erre a feladatra lettek kialakítva és megkezdhetjük a gyártást is. A csarnokban elhelyezésre került egy iroda, szociális helyiségek, raktárak, kazánház, keverőhelyiség, labor, csomagoló, TMK műhely, illetve porta.

Projektünk eredményeként növekszik a magyarországi kutatóbázis-kapacitás, amely jelenleg jóval a nyugat-európai szint alatt áll.

A 118 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nemcsak egy új telephelyet építettünk, hanem új munkahelyeket is teremtünk.

A pályázat célkitűzéseit 2014. december 30-ával sikeresen megvalósítottuk.

Megvalósulás helye: 6760 Kistelek 2650/77

Kedvezményezett:

Közreműködő szervezet:

Auro-Science Consulting Kft.

E-mail: soos@auroscience.hu

1031 Budapest, Drótos utca 1.

Telefon: (1) 242 1390

DARFÜ Nonprofit Kft.

E-mail: info@darfu.hu

6726 Szeged, Közép fasor 1-3..

Honlap: www.darfu.hu

Széchenyi2020logó

NaNoVas projekt az AURO-SCIENCE CONSULTING Kft-nél

A pályázat azonosító jele: GOP-1.1.1-09/1-2009-0074

Megosztás:

A Nanovas projekt lényege és célja az volt, hogy a nanotechnológia alkalmazásával, vas nanorészecskék használatával lehetővé váljon a talaj kármentesítése az ártalmas vegyi szennyeződésektől.

A vegyipar fejlődése sajnos együtt jár környezetünk károsodásával is. A szerves vegyiparban felhasznált vegyületek mérgező hatása többféle módon nyilvánul meg: károsítják a központi idegrendszert, a vesét, a májat és karcinogén hatásúak is. Felhasználásuk során sok esetben megtörténik, hogy a talajba kerülnek, például a hulladékok helytelen, felelőtlen tárolása következtében. A vegyi hulladékok ártalmatlanításán túl nagyon fontos a már szennyezett talaj mentesítése is a káros anyagoktól.

Kutatásaink eredményeként megszületett egy olyan vas nanorészecskéket tartalmazó diszperzió, mely alkalmas arra, hogy a talajba került szerves szennyező vegyületeket ártalmatlanítsa. A hatóanyag a szennyezett talajba juttatva az ott lévő szerves szennyező anyagokat gáz halmazállapotúvá alakítja át, így ezek távoznak a talajból. A diszperzióban található vas nanorészecskék átmérője csupán néhány nanométer, azaz a milliméter egymilliomod része. A nanométeres mérettartomány olyan felületi energiát garantál, ami megnöveli a reakcióképességet és a talajban történő keveredés is jelentős mértékben gyorsul, és így a hatóanyag nagyobb arányban érintkezik az ártalmatlanítani kívánt szennyezőkkel.

Pályázatunk célja az volt, hogy a diszperzió felhasználásával egy új környezetbarát talajmentesítési eljárást fejlesszünk ki. Egy iparilag alkalmazható, környezetbarát és olcsó szintézis-módszer került kidolgozásra, melynek eredményeként ma már sikeresen állítunk elő fél-üzemi méretekben nanovas szuszpenziót a saját tervezésű speciális mobil gyártórendszerünk segítségével. Ilyen eljárás jelenleg sem Magyarországon, sem Európában nem ismert. Becsléseink szerint a mi technológiánkkal történő kármentesítés olcsóbb lesz a hagyományos technológiával történő kármentesítésnél és olyan területeken is megfelelő lesz, ahol a hagyományos technológia nem alkalmazható.

A pályázat célkitűzéseit 2013. június 30-ával sikeresen megvalósítottuk, együttműködésben a Golder Magyarország Kft-vel, mint alvállalkozóval és a Szegedi Tudományegyetem Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszékével, mint non-profit kutatóhellyel.

A pályázat keretén belül az alábbi eszközöket szereztük be:

 • Nanovas gyártórendszer, mobil
 • Millipore Elix 100 víztisztító
 • HYDRA-CELL G10 Hidraulikus membránszivattyú, tartozékokkal
 • Terepi standard perisztaltikus szivattyú, tartozékokkal
 • Itronix ipari notebook

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség programja.

UMFTlogó Magyarországmegújul(logó)

Megvalósulás helye: 6750 Algyő, Jura Ipari Park 15/D

Kedvezményezett: Közreműködő szervezet:

Auro-Science Consulting Kft.

E-mail: soos@aurosciene.hu

1031 Budapest, Drótos utca 1.

Telefon: (1) 242 1390

MAG Zrt. 1139 Budapest, Váci út 83.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

ÚjSzéchenyiTerv(logó)

A pályázatot készítette:
Forrás Centrum Kft – sikerdíjas pályázatírás

Vállalati innováció támogatása az AURO-SCIENCE CONSULTING Kft-nél

A projekt azonosító jele: GOP-1.3.1-08/2-2009-0005

Megosztás:

A „Vállalati innováció támogatása az AURO-SCIENCE CONSULTING Kft-nél” című, GOP-1.3.1-08/2-2009-0005 azonosító jelű projekt célja olyan gyártástechnológiai eljárás kifejlesztése, amelynek eredményeként titanát nanocsövek és nanoszálak nagyüzemi előállítása titántartalmú alapanyagból – előnyösen valamely titán-dioxid módosulatból - lúgos hidrotermális kezeléssel lehetővé válik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

EurópaiRegionálisFejlesztésialap(logó)

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség programja.

UMFTlogó Magyarországmegújul(logó)

Megvalósulás helye: 6750 Algyő, Jura Ipari Park 18/C

Kedvezményezett: Közreműködő szervezet:

Auro-Science Consulting Kft.

E-mail: soos@auroscience.hu

1031 Budapest, Drótos utca 1.

Telefon: (1) 242 1390

MAG Zrt.

1139 Budapest, Váci út 83.

email: info@magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

email: nfu@nfu.gov.hu

ÚjSzéchenyiTerv(logó)

A pályázatot készítette:

Forrás Centrum Kft – sikerdíjas pályázatírás

A pályázat keretén belül az alábbi eszközöket szereztük be:

 • Nikon LV100D típusú ipari mikroszkóp alsó és felső megvilágítással
 • Nikon DS-Ri1 digitális mikroszkóp kamera
 • Laborota 20SR Vákuumbepárló vízfürdővel
 • Fűthető autokláv
 • PRIMUS FS 10 Mosógép
 • BINDER Vákuumszárító szekrény, 115 literes
 • Izzítókemence, 310 literes
 
görgetés az oldal tetejére