‹ VÁLTÁS NORMÁL NÉZETRE
Auroscience

Professzionális laborberendezések, mikroszkópok forgalmazása

TEM kamerák

Megosztás:

Transzmissziós elektronmikroszkópiában a hagyományos, filmes fotózást egyre inkább kiszorítja a digitális kamerák használata. A korszerű, kamerák képkiolvasása már elég gyors ahhoz, hogy akár élőképen lehessen fókuszálni. Exponálás után az elkészült kép azonnal megtekinthető, digitálisan feldolgozható és archiválható.

A transzmissziós elektronmikroszkópra szerelhető kamerák egy része a képernyő fölött oldalról csatlakozik az oszlopra (side mounted), ezeknél kedvező a nagy látómező és elsősorban orvosi/biológiai területre ajánljuk. A másik megoldás az oszlop aljára szerelt kamera, itt a legjobb az elérhető felbontás, általában anyagtudományi célra javasoljuk.

Míg a hagyományosabb kamerák esetén a segédernyő (foszfor) képét többtagú objektív vetíti az érzékelőre, a bottom mounted típusoknál rendszerint száloptika csatolja az érzékelőt a szcintillátorhoz. Ez a megoldás a lehető legnagyobb érzékenységet nyújtja. A kamerák érzékelője a még jobb jel/zaj arány elérése érdekében minden esetben hűtött.

Típusválasztásnál a nagy felbontás mellett fontos szerepet játszik a kellően széles dinamikatartomány is. Egy 14 bites kamera 16 ezer szürkeárnyalatot képes megörökíteni, így a szinte nincs alulexponált vagy túlexponált kép, és utófeldolgozással addig nem észlelt részletek is megjelenhetnek.

A kamerák szoftvere lehetővé teszi a képek javítását, összeillesztését, méréseket, és általában az elektronmikroszkópos munka során előforduló műveleteket.

Cégünk a német Emsis Gmbh (korábbi nevén: Olympus Soft Imaging Solutions) típusait kínálja. A gyártó kamerái innovatív technológiájuk révén az egyik legnépszerűbb választás az európai elektronmikroszkópos laborokban.

További információ, ajánlatkérés

Ha további kérdései lennének az oldalon található termékekkel kapcsolatban, vagy árajánlatot szeretne kérni, kérjük hívja kollégánkat az alábbi elérhetőségeken, vagy küldjön üzenetet űrlapunk segítségével!

Kertész Gábor
Kertész Gábor
Elektronmikroszkópok, analitika
Budapest

Tel: (20) 942 0030
Ajánlatkérés, üzenet

Kapcsolódó termékek

 
 
görgetés az oldal tetejére