‹ VÁLTÁS NORMÁL NÉZETRE
Auroscience

Professzionális laborberendezések, mikroszkópok forgalmazása

Nikon Biostation IM-Q

Az ideális megoldás hosszú idejű sejtvizsgálatokhoz

Megosztás:

A BioStation IM-Q egy kompakt rendszer, amely magába foglalja a vizsgálatokhoz szükséges inkubátort és képalkotó rendszert. Használatával kevés mikroszkópos tapasztalattal is könnyen elvégezhetők a hosszú idejű élősejt vizsgálatok. A BioStation IM-Q széles területen megkönnyíti a hosszú idejű kísérleteket, beleértve a sejtnövekedés és morfológia vizsgálatát. Segítségével lehetőség nyílik sejtek fáziskontraszt vagy fluoreszcens vizsgálatára ellenőrzött hőmérsékletű, páratartalmú és gázkoncentrációjú környezetben.

Kompakt felépítés

A rendszer magában foglal egy inverz fázismikroszkópot, egy CO2 inkubációs rendszert, valamint egy hűtött digitális kamerát. A BioStation IM-Q számítógéppel vezérelt, és kiegészíthető Nikon Intensilight fluoreszcens fényforrással, Nikon ergonomikus vezérlővel és hordozható gázkeverékképzővel egyaránt.

Könnyű kezelhetőség

A kezelő szoftver tervezésekor az egyszerű használat volt az elsődleges szempont. A program lehetőséget nyújt a kísérletek élő megfigyelésére, a vizsgálat időtartamának beállítására, valamint időkésleltetett kép vagy videó készítésére. A szofveren keresztül a teljes rendszer vezérelhető.

A beépített inkubációs rendszer

A BioStation IM-Q-ba épített inkubátor a vizsgált sejtek, sejttenyészetek állandó 37 °C‑os hőmérsékletét és 95%‑os páratartalmú környezetét biztosítja. A gázkeverő alkalmazásával a sejtek természetes állapotukban tarthatók. A rendszer a beállított paramétereket pontosan tartja, ez megnöveli a sejtek élettartamát és lehetővé teszi a hosszú idejű kísérletek elvégzését.

Elmozdulásmentes fókusz

A BioStation IM-Q kialakításának köszönhetően megszünteti a hőmérsékletváltozásból illetve a mechanikai terhelésből adódó elmozdulást. A meleg levegő folyamatos keringtetésével állandó hőmérsékleten tartja az X/Y/Z irányú motorizált mozgatórendszert, így a hosszú idejű vizsgálatok alatt sem mozdul el a fókusz.

Nagy teljesítményű hűtött kamera

A nagy felbontású képeket a rendszer részét alkotó 2 megapixeles hűtött CCD kamera készíti. A kamera jó minőségű fázis és fluoreszcens képek készítésére egyaránt alkalmas. Fluoreszcens üzemmódban a kamera a Nikon Intensilight megvilágításhoz szinkronizált, így minimálisra csökkenti a megvilágítás idejét.

Távfelügyelet

A kísérletek helyi hálózaton vagy akár az interneten át is vezérelhetők és megfigyelhetők, így a munka elvégzésében nem jelent korlátot a hely vagy az idő. A képek és videók révén a kísérlet előrehaladása folyamatosan követhető akár távolról is.

Jellemzők

Kivitel 220×620×400 cm, 30 kg
Mintatartó 35 mm műanyag vagy üveg edény
X/Y irányú mozgás 6×6 mm, 0,95 µm lépésköz
Z irányú mozgás 1,4 mm, 0,05 µm lépésköz
Optika Egy objektívlencse: 40× 0,8 NA az üvegedényhez, 20× 0,5 NA a műanyag edényhez. Fázis optika. Három módosítható nagyítás cserélhető lencsékkel: 0,5×, 1×, 2×
Fluoreszcens megfigyelés Fényforrás: Nikon Intensilight (üvegszálas csatolású higanygőz lámpa), 2 szabványos Nikon szűrő
Diaszkopikus megvilágítás 620 nm hullámhosszú vörös LED
Kamera Nikon DS-2MBWc
Környezeti paraméterek Szabályozott hőmérséklet, páratartalom és CO2 koncentráció
Szoftver Kimondottan a BioStationhoz fejlesztett. A rögzített képek utólag feldolgozhatók.
Távoli felügyelet Távoli monitorozás helyi hálózaton vagy interneten át

 

Vissza a Nikon mikroszkópok terméklistára

További információ, ajánlatkérés

Ha további kérdései lennének az oldalon található termékekkel kapcsolatban, vagy árajánlatot szeretne kérni, kérjük hívja kollégánkat az alábbi elérhetőségeken, vagy küldjön üzenetet űrlapunk segítségével!

Kun András üzletágvezető
Dr. Kun András
Üzletágvezető

Nikon mikroszkópia, képalkotás

Tel: (20) 342 7807
Ajánlatkérés, üzenet
 
 
görgetés az oldal tetejére