‹ VÁLTÁS NORMÁL NÉZETRE
Auroscience

Professzionális laborberendezések, mikroszkópok forgalmazása

Nikon N-Storm szuperrezolúciós mikroszkóp rendszer

Megosztás:

A Nikon N-STORM super-resolution mikroszkóp rendszer az új „Stochastic Optical Reconstruction Microscopy” technológiából adódóan a hagyományos mikroszkópos képalkotáshoz képest 10-szer nagyobb felbontású képek készítésére alkalmas.

Az új eljárás alkalmazásával az N-STORM megközelíti az eddig csaknem elképzelhetetlen molekuláris felbontást (20–30 nm oldalirányú és 50–60 nm tengelyirányú).

Kémiai Nobel-díj a szuperrezolúcióért

2014. október 8-án Eric Betzig, William E. Moerner és Stefan W. Hell kutatók a szuperrezolúciós mikroszkópia terén áttörést jelentő eljárások elméleti alapjainak kidolgozásáért, valamint a gyakorlati alkalmazások fejlesztésében végzett munkájukért vehették át a kémiai Nobel-díjat. A két amerikai kutató nevéhez fűződik az úgynevezett „egymolekula-mikroszkópia” metódus, amely az egyes egyedi molekulák fluoreszcens tulajdonságának megváltoztatásán alapul. Ez a módszer tette lehetővé a nanométeres tartomány elérését a mikroszkópos képfelbontásban.

Magyarországon jelenleg a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetben kialakított Nikon Kiválósági Központban (Nikon Center of Excellence) működik az egyetlen olyan N-Storm szuperrezolúciós rendszer, mely szintén az ebből az eljárásból továbbfejlesztett módszernek köszönhetően képes az egymolekulás detektálásra a 10 – 20 nanométeres tartományban.

Az N-STORM szuperrezolúciós rendszer jellemzői

A hagyományos mikroszkópokhoz képest 10 szeres felbontás

Mikrotubulusok hagyományos és STORM képének összehasonlítása

3D képalkotás 50 nm tengelyirányú felbontással

Többszíncsatornás technológia

Folyamatos aktivációs képalkotás egy festékanyaggal

Vissza a Nikon mikroszkópok terméklistára

További információ, ajánlatkérés

Ha további kérdései lennének az oldalon található termékekkel kapcsolatban, vagy árajánlatot szeretne kérni, kérjük hívja kollégánkat az alábbi elérhetőségeken, vagy küldjön üzenetet űrlapunk segítségével!

Kun András üzletágvezető
Dr. Kun András
Üzletágvezető

Nikon mikroszkópia, képalkotás

Tel: (20) 342 7807
Ajánlatkérés, üzenet

Kapcsolódó termékek

 
 
görgetés az oldal tetejére