Labor- és hűtéstechnika

Kezdőlap » Termékek » In Vivo képalkotó rendszerek

In Vivo képalkotó rendszerek

A luciferáz és GFP riporter gének felbecsülhetetlenek a génexperessziós kutatásokban.

A Berthold Technologies különösen érzékeny CCD kamerás képalkotó rendszerei a NightOWL és a NightSHADE, melyekben in vivo állati és növényi minták megfigyelésével a génexpresszió térbeli és időbeli lefutása tanulmányozható.

Az in vivo képalkotás az élő szervezetek non-invazív vizualizálása kutatási vagy diagnosztikai célokra. Általánosságban elmondható, hogy ez a módszer két kulcsfontosságú területre osztható: anatómiai / morfológiai képalkotásra és molekuláris képalkotásra. A molekuláris képalkotás során a sejtfunkciókat vagy molekuláris folyamatokat vizualizálják, általában biomarkerek alkalmazásával. Míg az anatómiai képalkotásban nem használnak markert, és a megjelenítés a megfigyelt szövetek és szervek belső tulajdonságain alapul, mint például a röntgensugár csillapítása számítógépes tomográfia esetén. A molekuláris képalkotás során nagyon gyakran biolumineszcenciával vagy fluoreszcenciával jelölt biomarkereket használnak.

Leírás

NightSHADE LB 985 in vivo Plant Imaging System

A NightSHADE LB 985 moduláris növényi képalkotó rendszer lumineszcens és fluoreszcens tanulmányokra fejlesztve, kimondottan növényi szövetekben, magoncokban vagy akár teljes kifejlett növényekben.

Oldalra is felszerelhető, hűtött CCD kamerával felszerelt, teljesen fényszigetelt kamra áll az Ön rendelkezésére.  Mint az első elkötelezett növényi képalkotó rendszer, az alábbi egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Hűtött, lassú képrögzítő, kiváló érzékenységű CCD kamera
 • Tetőre vagy oldalra szerelhető
 • Nagy dark box
 • LED alapú növényi megvilágítás, napfény szimulációval
 • X/Y-asztal és forgóasztal a sok minta befogadására
 • Kondenzvíz eltávolítása
 • Hőszabályozott asztal

Tulajdonságok

Intelligens Dark Box

A dark box elsődleges szerepe a minták tökéletes sötétben tartása a kimagasló képalkotásért, ezért a fülke teljesen fényszigetelt. Egy szerelőasztal teszi lehetővé a minták és tartozékok gyors és könnyű behelyezését, mint például a forgó asztalt. Fényszigetelt peremre szerelt portok adnak helyet a fényvezető optikai szálaknak, kábeleknek vagy csöveknek pl. a növények kamrán belüli öntözéséhez.

Oldalra szerelhető kamera

Hagyományosan a kamerát a készülék tetejére építik, a képalkotás felülről történik. Levelekben vagy csúcs merisztémákban végzett lumineszcens és fluoreszcens mérésekhez ideális elrendezés.

Manapság azonban egyre több tanulmány követeli meg a gyökerek és csúcsok génexpressziós mintázatának megfigyelését, növekedési morfológiával való összevetését. Hogy gravitopikus viselkedésüket ne befolyásoljuk, a magoncokat természetes, függőleges helyzetben kell tartanunk. Az oldalt elhelyezett kamera és a forgó asztal kínálnak megoldást erre a problémára.

LED panelek a fény szabályozásáért

2 LED panel építhető különböző magasságokban a fülkébe. A panelek egyenként 4-féle LED-del ellátottak:

1. opció
kék (470 nm), zöld (520 nm), vörös (660 nm), infra (730 nm)
2. opció
kék (470 nm), fehér (400-800 nm), vörös (660 nm), infra (730 nm)
Minden szín önállóan szabályozható intenzitásban és időtartamban, hogy a napfény tökéletesen utánozható legyen. Kérésre személyre szabott és további beépített színek rendelhetők.

Fluoreszcens gerjesztés és emisszió

A riporter gének többsége önmagában is fluoreszcens, mint a GFP és YFP, vagy fluorogén szubsztrátokkal kapcsolódik, mint számos enzim assay esetében tapasztalható. A sokféle festékhez való alkalmazkodás végett a NightSHADE-be változatos gerjesztő szűrőket és cserélhető emissziós szűrőket építettünk be. Akár 4 gerjesztő és 5 emissziós szűrő használható egyszerre.

Hőmérséklet & páratartalom

Mérsékelt mérete okán az egész készülék megfelelő környezeti paraméterekkel bíró szobába helyezhető. Továbbá hőszabályozott melegítőlap rendelhető Petri csészékhez.

Alkalmazások

 • Cirkadian ritmus
 • Riporter Gén
 • Komplementációs Assay-k
 • Patogén monitoring
 • Mutáns screening
 • ATP determináció
 • Blot technológiák

NightOWL LB 983 in vivo Imaging System

A Berthold Technologies ajánlata a NightOWL II, egy state-of-the-art molekuláris imaging rendszer in vivo génexpressziós vizsgálatokra luciferázzal és fluoreszcens fehérjékkel, akár jelölt antitestekkel.

 • hűtött CCD kamera
 • mozgó kamera a rugalmas képalkotásért
 • csúcs-korrigált jel-intenzitás
 • számos kiegészítő különböző feladatokhoz
 • szoftver vezérelte interface-ek
 • portok a külső elérhetőségért

Tulajdonságok

A leghalkabb CCD kamera

Az elhanyagolható háttérért akár hosszú expozíciós időn át, az LB 983 NightOWL II hűtött, fényelnyelő borítású, lassú képrögzítő CCD kamerával lett felszerelve, hogy a hosszú expozíciós idő alatt ne legyen túlexponált a kép.

Mozgó kamera és kifinomult mintatároló

A fülke extrém fényszigetelt és kellő hellyel rendelkezik speciális fényforrások, transzilluminátorok, fűtő blokkok vagy további mintatartó beszerelésére. A NightOWL az első olyan képalkotó berendezés, melyben motor-vezérelt kamera található a fülkében, függetlenül a látótér méretétől, ezáltal a minta mérete 35 és 260 mm között változhat.

Permanens fluoreszcens gerjesztés

A minta fluorofórjait gerjesztő fény intenzitását speciális áramkör biztosítja, így nyújt megbízható, megismételhető fluoreszcens méréseket. A képalkotó rendszer minden egyes fluorofórra kalibrálható.

Különböző világító megoldások, mint hajlítható száloptika, körizzó és kétfejű száloptika állnak rendelkezésre a gerjesztő fény ideális biztosítására.

Fénybiztos portok

Lehetőség van hűtött vagy fűtött folyadékok és gázok, speciális kábelek (akár száloptika), valamint manipulátorok beépítésére anélkül, hogy a fülke fényszigeteltsége változna.

IndiGO szoftver

Az in vivo széleskörű képelemző szoftver egyesíti a gyors adatgyűjtést a felhasználó igényei szerinti egyedi beállításokkal, GLP minőségben.

Alkalmazások

A készülékbe egész állatok és növények, valamint blottok, gélek, microplate-ek, sejtkultúrák, Petri-csészék behelyezhetőek, függetlenül a lumineszcens vagy fluoreszcens markerektől.

 • Baktérium növekedés megfigyelése lumineszcens technológiával
 • Promóter aktivitás elemzése
 • Biolumineszcens és biofluoreszcens tumor növekedés vizsgálat jelölt egerekben és patkányokban
 • Biolumineszcens parazita imaging egerekben és patkányokban
 • Etetési kísérletek egerekben és patkányokban
 • Quantum Dots mérés
 • Biolumineszcencia mennyiségi elemzése

Brossúra

In Vivo képalkotó rendszerek

Kapcsolat

$title

Dobák Tamás

Ügyvezető
Labortechnika üzletág
+36209419956
$title

Schwikker László

Szaktanácsadó
Labortechnika üzletág
+36209350316
$title

Horváth Attila

Mérnök üzletkötő
Labortechnika üzletág
+36205695705
$title

Röthler Bálint

Biológus üzletkötő
Labortechnika üzletág
+36209714369

Ajánlatkérés

  Ez is érdekelheti

  Kapcsolódó termékek

  Go to Top