FénymikroszkópiaFénymikroszkópia

Kezdőlap » Termékek » N-STORM szuperrezolúciós mikroszkóp

N-STORM szuperrezolúciós mikroszkóp

A Nikon N-STORM szuperrezolúciós mikroszkóp rendszer az új „Stochastic Optical Reconstruction Microscopy” technológiából adódóan a hagyományos mikroszkópos képalkotáshoz képest 10-szer nagyobb felbontású képek készítésére alkalmas.

További információk

Gyártó

Felhasználás

, , ,

Leírás

A Nikon N-STORM super-resolution mikroszkóp rendszer az új „Stochastic Optical Reconstruction Microscopy” technológiából adódóan a hagyományos mikroszkópos képalkotáshoz képest 10-szer nagyobb felbontású képek készítésére alkalmas.

Az új eljárás alkalmazásával az N-STORM megközelíti az eddig csaknem elképzelhetetlen molekuláris felbontást (20–30 nm oldalirányú és 50–60 nm tengelyirányú).

Az N-STORM szuperrezolúciós rendszer jellemzői

  • A hagyományos mikroszkópokhoz képest 10 szeres felbontás
  • 3D képalkotás 50 nm tengelyirányú felbontással
  • Többszíncsatornás technológia
  • Folyamatos aktivációs képalkotás egy festékanyaggal

2014. október 8-án Eric Betzig, William E. Moerner és Stefan W. Hell kutatók a szuperrezolúciós mikroszkópia terén áttörést jelentő eljárások elméleti alapjainak kidolgozásáért, valamint a gyakorlati alkalmazások fejlesztésében végzett munkájukért vehették át a kémiai Nobel-díjat. A két amerikai kutató nevéhez fűződik az úgynevezett „egymolekula-mikroszkópia” metódus, amely az egyes egyedi molekulák fluoreszcens tulajdonságának megváltoztatásán alapul. Ez a módszer tette lehetővé a nanométeres tartomány elérését a mikroszkópos képfelbontásban.

Magyarországon jelenleg a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetben kialakított Nikon Kiválósági Központban (Nikon Center of Excellence) működik az egyetlen olyan N-Storm szuperrezolúciós rendszer, mely szintén az ebből az eljárásból továbbfejlesztett módszernek köszönhetően képes az egymolekulás detektálásra a 10 – 20 nanométeres tartományban.

Brossúra

N-STORM szuperrezolúciós mikroszkóp

Kapcsolat

$title

Stamm Attila

Terméktámogató mérnök
Mikroszkópia
+36202650852
$title

Dr Kun András

Üzletágvezető
Képalkotás üzletág
+36 20 342 7807
$title

Sidó Orsolya

Kereskedelmi asszisztens, közbeszerzési referens
Közbeszerzések
+36 1 242 1390

Ajánlatkérés

    Ez is érdekelheti

    Kapcsolódó termékek

    Go to Top